Skip to content Skip to footer

Waarom u een zorgspecifieke CMM's nodig heeft

Gepubliceerd door: Brightly

De praktijk van het uitvoeren van rondes in een zorginstelling bestaat al zolang ziekenhuizen zelf. Van dagelijkse of zelfs per uur medische rondes van artsen en verpleegkundigen, tot minder frequente rondes door ziekenhuisbeheerders en facilitaire managers, de noodzaak om 'in te checken' op patiënten, personeel en faciliteiten is een cruciaal onderdeel van het uitvoeren van een succesvolle gezondheidszorg. Het type en de frequentie van rondes kunnen verschillen, maar hun belang blijft universeel kritisch.
Met het hoge aantal gezondheidsopties dat vandaag beschikbaar is voor patiënten, gecombineerd met het brede scala aan kanalen die worden gebruikt om ervaringen in die faciliteiten te delen, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw faciliteit zijn beste voet naar voren brengt op dezelfde manier als uw personeel is.
Download deze whitepaper om te zien wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw ziekenhuisfaciliteit de juiste indruk maakt.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Brightly contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Brightly websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

Gerelateerde categorieën:, , , ,

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 6 pagina's

Meer bronnen van Brightly