Skip to content Skip to footer

IT -dienstverlening en -activiteiten opnieuw voorgesteld

Gepubliceerd door: ServiceNow

Het licht aan het einde van de pandemische tunnel heeft ook enkele voortdurende kansen verlicht die de tragische en uitdagende tijden die we hebben doorgemaakt een katalysator zijn geweest voor een aantal briljante ideeën, vooral rond het herbeeld van operationele modellen.
Maar de voortdurende vloeibaarheid in hoe uw werknemers werken blijft de oude manieren om dingen te doen te spannen - namelijk rond gebroken, handmatige IT -verwerkingen en onsamenhangende systemen.
Uit een recente IDC Global Survey1 bleek dat de meest flexibele IT-organisaties-die met proactieve monitoring en resolutie, 360 weergaven en zelfbediening van medewerkers-in staat waren om 75% meer zakelijk succes te stimuleren, zelfs op het hoogtepunt van de pandemie.
1 IDC Agility Assessment: het concurrentievoordeel in aanpassingsvermogen

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord ServiceNow contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. ServiceNow websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

Gerelateerde categorieën:, , , , ,

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 18 pagina's

Meer bronnen van ServiceNow