Skip to content Skip to footer

De digitale voordeur: de consumentenervaring met volledige cyclus naar de gezondheidszorg brengen

Gepubliceerd door: Amazon Web Services: AWS

Healthcare heeft een probleem met de klantervaring en heeft invloed op zowel zorgkwaliteit als de bottom line.
Met digitale engagementtools en een sterke cloudgebaseerde infrastructuur, kan de Fullcycle Consumer Experience die beschikbaar is voor frequente flyers van luchtvaartmaatschappijen en Amazon Retail Shoppers nu de wrijving van interactie met het gezondheidssysteem verwijderen. Het biedt de tools voor zorgorganisaties, zowel providers als betalers, om hun gemeenschappen op te leiden, te betrekken en uiteindelijk in staat te stellen hun eigen gezondheid eigendom te nemen.
Zowel de ervaring in de gezondheidszorg als de patiëntresultaten zullen een zinvolle verandering zien wanneer providers en betalers deze technologie benutten om patiënten te herkennen wanneer ze de digitale voordeur betreden en hen langs hun zorgreizen te begeleiden.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Amazon Web Services: AWS contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Amazon Web Services: AWS websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

Gerelateerde categorieën:, , , , ,

digital route logo
Lang: ENG
Type: eBook Lengte: 8 pagina's

Meer bronnen van Amazon Web Services: AWS