Skip to content Skip to footer

Wealth Management: Stimulatietransformatie door een 360 ° clientlens

Gepubliceerd door: MarkLogic

Een 360-graden klantweergave wordt snel essentieel voor financiële organisaties en vermogensbeheerders om te concurreren en te winnen in de digitale economie-maar het integreren van de enorme en veranderende gegevensbronnen is vaak een grote uitdaging.
De Customer 360 -weergave is een bekende term geworden, omdat organisaties verhoogde gegevensanalyse gebruiken om holistisch klantgedrag en accountpatronen vast te leggen, wat leidt tot meer intuïtieve aanbiedingen en reacties, sterkere beveiliging en snellere processen.
Dit artikel van Finextra, in samenwerking met Marklogic, is gebaseerd op verschillende discussies met senior financiële diensten en experts op het gebied van vermogensbeheer die belangrijke zakelijke en technische factoren dekken voor het creëren van de noodzaak van een 360-graden klantweergave, de uitdagingen die moeten worden overwonnen in het proces en De voordelen op de lange termijn moeten hierdoor worden afgewezen.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord MarkLogic contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. MarkLogic websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 16 pagina's

Meer bronnen van MarkLogic