Skip to content Skip to footer

6-delig framework om werknemerservaring in financiële diensten te verbeteren

Gepubliceerd door: SnapComms

Medewerkers zijn de sleutel tot bedrijfsgroei en succes in financiële diensten. Kwaliteit van EX is een top 3 bedrijfsprioriteit. 70% van de bedrijven gelooft dat Positive Employee Experience (EX) de bedrijfsprestaties verbetert.
Maar wat is de ware impact van EX? Hoe heeft Covid-19 invloed beïnvloed? En welke huidige trends vormen de toekomst? Nieuw onderzoek biedt alle antwoorden.
Meer dan 200 in de VS gevestigde HR-professionals in financiële diensten werden onderzocht om de staat van EX vandaag te begrijpen. De resultaten zijn onthullend - en bieden oplossingen voor alle HR- en communicatiemanagers om te volgen.
Alle inzichten en een uniek kader om ze toe te passen, zijn nu beschikbaar in deze gratis whitepaper. Als werknemerservaring en -betrokkenheid een prioriteit voor u zijn, is dit een gids die u zich niet kunt veroorloven om zonder te zijn.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord SnapComms contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. SnapComms websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 19 pagina's

Meer bronnen van SnapComms